Zo houdt u uw overhemd op maat in topconditie!

We geven u een aantal tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw overhemd op maat.

Uw overhemd op maat wast u op maximaal 40 gradenHet wassen van uw overhemd

Was altijd de witte overhemden gescheiden van uw gekleurde overhemden. Verwijder ook eventueel aanwezige baleinen in de boord (deze kunnen namelijk los raken en mogelijk de wasmachine verstoppen)

Met name bij witte overhemden; doe wat extra zeep op de boord en de manchetten, of spuit het in met een vlekverwijderaar voor het wassen. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen!

Gebruik uw regliere wasmiddel voor witte of bonte was, en gebruik niet meer of minder wasverzachter dan u normaliter doet. Was uw maatoverhemd op 30-40 graden, afhankelijk van eventueel aanwezige vlekken. Centrifugeer mild, 500 tot 600 toeren is voldoende.

Uw maatoverhemd mag niet in de droger!Het drogen van uw maatoverhemd

Neem uw overhemden na het wassen direct uit de wasmachine, zodat het katoen niet te sterk kreukt.

Droog het hemd aan een hanger, met de boord gesloten. Droog uw hemd niet in direct zonlicht, en ook niet in de droger. Zo blijven uw katoenvezels veel langer mooi.

Het strijken van uw overhemd op maat Het strijken van uw overhemd 

Strijk nooit een vies overhemd. De vlekken worden in het katoen geperst, en zijn veel moeilijker te verwijderen. Het makkelijkst strijken is een vochtig overhemd. De katoenvezels zijn uitgerekt en houden beter hun vorm.

Stel de strijkbout in op gemiddelde temperatuur (niet te hoog!) en gebruik maximaal stoom. Als het overhemd al volledig droog is, gebruik een vochtige spray om de ergste kreuk eruit te strijken.

Besteed speciaal aandacht aan de manchetten en de boord. Zowel de boord als de manchetten moeten losgeknoopt en plat gestreken worden, zodat de zijvouwen niet zichtbaar zijn, en de manchetten mooi ovaal blijven. Gebruik extra kracht bij de punten van de boord, zodat deze niet vouwen of omkrullen.

Stop na het dragen van uw maatoverhemd deze niet direct in de wasmand, maar hang het even uit. Katoen is een natuurlijk materiaal!

Wij wensen u veel en langdurig plezier van uw overhemd op maat.


Accept

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van onze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie vind u hier.