Overhemd stoffen en weefmethoden

Hier vind u meer informatie over de verschillende stoffen en wevingen voor uw overhemd op maat. Bij overhemdenOpMaat kunt u een keuze maken uit vele kleuren en patronen, in vele verschillende stoffen.

Onze stofkwaliteiten

Wij leveren maatoverhemden in verschillende kwaliteiten. De stofkwaliteit bepaalt in grote mate het draagcomfort en de duurzaamheid van uw overhemd. 

Classic stoffen

classic stof 100% katoen De classic stoffen zijn 100% katoenen stoffen van bewezen kwaliteit. De classic serie staat garant voor een lange levensduur van uw overhemd. De classic serie is verkrijgbaar in een veelvoud aan dessins en motieven, en wordt geleverd in een groot aantal wevingen. 

Classic blended

classic stof 80% katoen 20% polyester De classic blended stof is een mix stof van katoenen en synthetische vezels. Het voordeel van de mix stof is dat deze relatief voordelig is, en tevens gemakkelijk in onderhoud. Nadeel van de mix stof is dat deze minder goed "ademt" dan de 100% katoenen stoffen. Er is een beperkte selectie classic blended stoffen beschikbaar.

Easy care en strijkvrij

Easy care en strijkvrije stoffen De easy care en strijkvrije stoffen krijgen een behandeling waardoor het strijken eenvoudiger is (easy care) of (vrijwel) niet nodig (de stijkvrije of iron-free stoffen). De stoffen zijn van 100% katoen, maar kunnen door de behandeling wat synthetisch aanvoelen. Effen stoffen kreuken over het algemeen meer dan stoffen met een patroon.

De wevingen

De gekozen stof bepaalt in grote mate de uitstraling van uw overhemd. Zo is de Oxford weving uitstekend geschikt voor een zakelijke overhemd.

Popeline

overhemd op maat stof poplin Popeline is een stof uit gelijkmatige, fijne en stevige katoenen garens in platbinding geweven, waarbij de kettinggarens veel dichter op elkaar zitten dan de inslaggarens. Hierdoor ontstaan de kenmerkende dwars- ribbels. Het inslaggaren is vaak ook dikker dan het kettinggaren. De stof is minder snel vuil, goed te wassen en grotendeels strijvrij. De popeline is een van de meest gebruikte stoffen voor overhemden. 

Twill

overhemd op maat stof twill De Twill is een matig vaste, katoenen keperstof. Veel gebruikt voor werkjassen en jeans. Het is een zeer robuuste stof. Door fijne garens te gebuiken wordt toch een warm stofkarakter verkregen.

Oxford

overhemd op maat stof oxford De Oxford is een stof die in platbinding lijkt geweven, met dunne kettinggarens en een grovere inslag. Kenmerkend is dat de kettingdraad is vervangen door twee fijnere kettingdraden. Deze weving is uitermate geschikt voor uw zakelijke overhemden op maat, maar ook voor uw sportievere overhemd in combinatie met een button down kraag.

Pinpoint

overhemd op maat stof pinpoint De pinpoint weving is dikker en wat stugger dan de reguliere oxford. 

Visgraat

overhemd op maat stof visgraat De visgraat weving is verwant aan de twill. Het is een sterke en dichte weving met een diagonaalstructuur, waarvan de looprichting regelmatig wisselt. Zeer geschik voor uw business en casual overhemden.

Fil-à-fil

overhemd op maat stof fil-a-fil De fil-à-fil wordt gemaakt van dezelfde fijne katoen als de tweeledige poplin. De verticale draden in het weefsel zijn meestal wit, terwijl de  horizontale draden gekleurd zijn. Dit geeft de Fil à Fil stof een gestipt patroon. De stof is dun en comfortabel en leent zich uitstekend voor uni kleur overhemden.


Accept

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van onze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie vind u hier.